Nyheder

Chaumet på Place Vendöme

19/05/2010

Den sidste dag i Paris skulle vi filme hos det verdensberømte juvelerfirma Chaumet. Filmholdet ankom, før jeg kunne være der, og man var en smule desillusioneret over, at man var blevet mødt med en vis skepsis. En dame, som havde været ansat der i mere end en menneskealder, og som havde det vidunderlige navn Béatrice de Plinvall, var overbevist om, at det meste af det, som Anna bad om, ikke kunne lade sig gøre!

Så da vi skulle derhen for at filme, bad Anna mig tage af hende, så filmfolkene kunne få så frit et spillerum som muligt.

Well, hun var da vældig sød at tale med, og vi talte livligt på en blanding af fransk og engelsk (juvelersproget er jo fransk). På et tidspunkt kom hun endda med en æske med Bourbon-Parma diademet, som er noget af det bedste, der nogensinde er fremstillet. Gulvet gyngede på hendes kontor, så jeg kunne endda få det til at vibrere, da det blev filmet.

Vi fik lov til alt det, vi bad om. No problem! Da vi sagde farvel, elle m'a demandé, si nous nous pouvons écriver? Jo, meget gerne vil jeg skrive med hende og lægge vejen forbi den fine butik, som faktisk allerede eksisterede under Napoleon. Da hed den bare Nitot, og man var Napoleons hofjuveler.

Denne sidste venlighed skyldtes nu nok, at jeg havde fortalt hende, at der faktisk var et Chaumet-smykke i den danske kongefamilie.....

Jeg må se, at skrive til hende, når eksamen tillader det.

Tilbage