Nyheder

Interview med Prinsgemalen

20/05/2010

Prinsgemalen har lige fra første gang, han hørte om projektet med kongelig historie via juvelerne, givet sin støtte til projektet. Nu var tiden kommet til at interviewe ham om Frankrigs førende rolle politisk og kulturelt.

Det er naturligvis altid spændende at få mulighed for at møde Prinsgemalen hjemme hos sig selv - ja, interviewet fandt sted i Prinsgemalens arbejdsværelse!

Jeg er vildt begejstret for Prinsgemalen, der viste sig meget imødekommende, og med vid og humor fortalte om juveler, mennesker og historie. Prinsgemalen kom med min bog og sine tre ordensstjerner i juveler. Han spurgte mig om, hvordan min interesse var kommen, og jeg fortalte min historie.

Jeg benyttede naturligvis også lejligheden til at få styr på nogle juvelspørgsmål, og mine formodninger var rigtige! Well, man har vel øjnene med sig.

Vi havde lidt svært ved at sætte tingene på de rigtige pladser i Prinsgemalens kontor, men det ordner andre nok. For øvrigt tror jeg, at det er Kongens arbejdsværelse, og fra de tre vinduer ser man ned mod Esrom Sø. Fredensborg er tydeligvis et hjem mere end et palads, og heldigvis for det. Her var hyggeligt og spændende.

Da vi sagde farvel, og jeg især takkede for, at jeg måtte se ordensstjernerne (Elefantordenen, Dannebrogsordenen, Æreslegionen). Prinsgemalen sagde da, at han også havde en stenbesat dolk, som passede til Luftvåbenents generalsuniform: "Den skal De se engang!"

Deres Kongelige Højhed, kære Prinsgemal! Det glæder jeg mig til!

Tilbage